Poenostavljeno sporočanje napak in novih gesel
20. 1. 2011  •  TikTakTest

V noči na četrtek, 20. januarja, je TikTakTest pridobil dve novi posodobitvi. Prva odpravlja težavno sporočanje napak pri posameznih nalogah, druga pa omogoča enostavno pošiljanje novega gesla obstoječim uporabnikom. Obe posodobitvi poenostavljata komunikacijo ter omogočata hitrejše ukrepanje z manj posredniki in krajšimi odzivnimi časi.

Prijavljanje napak v nalogah
Učenec oz. učenka lahko sedaj med reševanjem nalog v TikTakTestu sporoči avtorju naloge, da meni, da je z nalogo nekaj narobe. Na koncu vsake naloge je prikazana povezava " Prijavi napako". S klikom nanjo sistem zabeleži sporočilo ter nalogo označi.

Učitelju, ki je avtor naloge, bo TikTaktest v predelu za urejanje nalog te naloge označil s klicajem . Za lažji pregled je pred učnimi poglavji dodan poseben zbirni sklop "Nalog z napako".

Dosedanja praksa, ko so učenci morali uporabiti elektronsko sporočilo, da so sporočili napako pri posamezni nalogi, se s tem sistemom bistveno izboljšuje. Učenec napako javi z enim samim klikom in mu ni treba sestavljati elektronskega sporočila. Prav tako pa s prehodom na ta način sporočanja ni težav z iskanjem naloge v zbirki, saj opis v e-pošti: "Naloga z metanolom je napačna," pri iskanju naloge ne pomaga dosti. Dolgoročno bo ta pridobitev gotovo prihranila veliko časa.

Pošiljanje novega gesla
Vsem učencem, ki se še niso prijavili v sistem, smo s pomočjo nove funkcije v TikTakTestu ponovno poslali e-sporočilo z uporabniškim imenom in geslom. Kot se za take funkcije spodobi, lahko uporabnik z enim klikom pošlje sporočilo uporabniku, v katerem mu sistem samodejno določi novo geslo.

Funkcija bo po krajšem preizkusnem obdobju na voljo tudi učiteljem. Do takrat pa vsi, ki bi želeli novo geslo za dostop v TikTakTest to sporočite na naš e-naslov.

Benjamin Kralj


Similar news:
Nadgradnja sistema odpira nove možnosti uporabe
Posodobitev sistema uspešno končana

Copyright © 2010-2022 - Tiktaktest TM ®.2022-07-2 18:35:4144.192.65.228