V Berlinu tudi o TikTakTestu
25. 11. 2011  •  TikTakTest

TikTakTest se bo prihodnji teden prvič predstavil v mednarodnih krogih – na konferenci Online Educa Berlin. Konference, ki je največji dogodek na področju e-izobraževanja na svetu, se bo udeležilo več kot 2000 predstavnikov izobraževalnih ustanov, podjetij, javnega sektorja in nevladnih organizacij, ki prihajajo v Berlin iz več kot 100 držav.Konferenca vsako leto predstavlja ključni dogodek mednarodnega mreženja oseb in ustanov s področja e-izobraževanja. Udeleženci v času konference razpravljajo o vidikih in trendih e-izobraževanja ter možnostih za nadaljnjo rast kakovosti posameznih storitev.

Prva mednarodna predstavitev delovanja sistema TikTakTest bo prvi dan decembra med 14:30 in 17:30 v okviru predstavitev najboljših praks, kjer se letos predstavlja izbranih 13 sistemov. V tem času bodo imeli obiskovalci možnost vpogleda v delovanje TikTakTesta, lahko pa se bodo tudi preizkusili v reševanju spletnega preizkusa iz nalog v angleškem jeziku.

Takrat bo tudi veliko možnosti za pogovor s posamezniki o delovanju, uporabnosti, širjenju, perspektivah in tudi kritikah tega sistema. TikTakTest bo na konferenci predstavljal njegov avtor ter podiplomski študent Benjamin Kralj (uradna predstavitev govorca na konferenci).

Konferenco med 30. novembrom in 2. decembrom že 17. organizira nemški International Conferences, Workshops and Exhibitions (ICWE), ki se specializira v organizaciji dogodkov za izobraževalne sektorje, izobraževanja in informacijsko-komunikacijsko tehnologijo. Letošnji tematski poudarki konference med drugim vključujejo premike v kulturi učenja, nova učna okolja, prikaz delovanja sistemov ter nove prakse, ki narekujejo nove usmeritve in procese.

Na plenarnih srečanjih bodo svoje poglede predstavili tudi različni tematski govorci z idejno-provokativnimi in motivacijskimi predstavitvami iz ZDA, Norveške, Španije, Nemčije, Velike Britanije in Kanade.

Sistem TikTakTest, ki je od danes dosegljiv tudi v angleščini, si tako utira pot za možnost uporabe v drugih državah. Prvič smo ga sicer predstavili na zagovoru diplome julija 2008, v slovenskih šolah pa se je začel uporabljati v okviru raziskave na doktorskem študiju v šolskem letu 2010/2011.Benjamin Kralj


Similar news:
Na Informativi tudi TikTakTest

Copyright © 2010-2022 - Tiktaktest TM ®.2022-07-2 20:07:3744.192.65.228